CREW

NADIEH BINDELS
oprichter Nachtwacht Haarlem en nachtraadslid

Nadieh is een geboren en getogen Haarlemmer, met haar roots in Schalkwijk, waar ze de eerste negentien jaar van haar leven woonde. Ruim voor ze legaal bier mocht drinken, was deze mug in de Haarlemse nachtcultuur te vinden en die liet haar niet meer los. Vanaf haar achttiende werkte ze jarenlang achter de bar bij verschillende Haarlemse nachtelijke uitgaansplekken en al gauw breidde zich dat uit met ook het organiseren van events. (Ja, ze is inderdaad die chick die bij Storing achter de bar werkte, die vraag krijgt ze tot de dag van vandaag, jaren na de sluiting.) Daarnaast is ze natuurlijk ook nog privé in die nacht terug te vinden en kan je haar tegenkomen bij van alles en nog wat. Van rauwe punk events tot jazzavonden en van raves tot gewoon een pilsie aan de bar, she loves it all. Drie jaar lang werkte ze als hoofdredacteur van VPRO’s 3voor12Noord-Holland en het was in die begintijd, eind 2016, dat haar opviel hoe de Haarlemse nachtcultuur steeds saaier werd en uitgaanslocaties verdwenen. Ze zorgde dat daarover gepubliceerd werd en niet lang daarna startte ze ook een lobby bij politiek Haarlem, om dit onder de aandacht te brengen en verbeteren. En van het één kwam het ander. Inmiddels is haar oprichting van Nachtwacht Haarlem een feit en met veel plezier werkt Nadieh aan de verbetering van de Haarlemse nachtcultuur, naast haar (freelance) werkzaamheden op het gebied van event organisatie, communicatie, en artiest management. Waarom? “Haarlem verdient een bruisendere nachtcultuur, waar iedereen zich thuisvoelt.”

EEFJE MAJOOR
bestuursvoorzitter

Eefje groeide op in Haarlem en stapte stiekem een jaartje voor de destijds legale leeftijd van zestien al in de wereld van Haarlemse feestjes en kroegtijgers. Dat beviel haar ontzettend goed en zo maakte ze van de horeca niet alleen een vrijetijdsbesteding, maar ook haar werk. Niet veel later begon ze bij Patronaat achter de bar. Daarmee kon ze haar passies voor horeca en de culturele sector combineren en dat liet haar voelen als een vis in het water. Daarom werkt ze daar nog steeds, maar inmiddels als coördinator hospitality. Ook is ze sinds een aantal jaar projectleider van bandcontest Rob Acda Award en voor de redactie van 3voor12Noord-Holland. Voor Eefje is de nachtcultuur een ontzettend belangrijk deel van haar leven, maar ook voor een heleboel anderen, zo ziet zij in. Volgens haar is de nacht er om de dag achter je te laten en de nieuwe dag te beginnen. Je ziet er oude bekenden, maakt er nieuwe vrienden of professionele contacten. Soms met een beetje spijt de volgende ochtend, maar uiteindelijk brengt het altijd nieuwe energie, zo stelt deze doorgewinterde nachtavonturier. Waarom ze zich aan heeft gesloten bij Nachtwacht Haarlem? “De Haarlemse nacht mag een eigen smoel krijgen die serieus genomen wordt door iedereen. Laten we weer met elkaar zoeken naar gekkigheid!”

KILLIAN POPKEN
nachtraadslid

Killian is al zeven jaar import Haarlemmer en werd door zijn studie aan de Hogeschool InHolland Haarlem meteen ondergedompeld in het Haarlemse nachtleven. Het gaf hem de mogelijkheid nieuwe ervaringen op te doen en mensen te ontmoeten; veel van zijn goede vrienden heeft hij in de nachtelijke uurtjes ontmoet. Tijdens zijn studie stond hij vol in het studentenleven, richtte hij de Haarlemse studievereniging Creatrix Populus op en organiseerde de InHolland introductieweek en studentenavonden in Patronaat. Inmiddels is Killian afgestudeerd en werkt hij als marketingmanager van Utrecht International Comedy Festival en als freelancer in de evenementenbranche. Ook organiseert hij nog events voor jongeren en jong volwassenen in Haarlem, onder de eventnaam Mangelmoes. Als nachtraadslid ligt zijn focus voornamelijk op het leggen van een betere verbinding tussen studenten en de stad en uitgaansmogelijkheden voor jongeren. Waarom hij zich bij Nachtwacht Haarlem heeft aangesloten? “Haarlem verdient een bruisendere nachtcultuur, waar men kan leven, leren en ervaren.”