OVER NACHTWACHT HAARLEM

NACHTWACHT HAARLEM

Nachtwacht Haarlem zet zich in als belangenbehartiger, promotor, verbinder, expertisecentrum en ambassadeur voor de verbetering van de Haarlemse nachtcultuur. Wij staan voor een bruisende, diverse en veilige nachtcultuur voor iedereen en voor alle leeftijden, van tiener tot house opa. Het is ons doel om met de stad en alle verschillende belanghebbenden te werken aan een diverse nachtcultuur, waar iedere Haarlemmer zich toe aangetrokken voelt, waarin creatieve kruisbestuiving ontstaat, genoeg ondernemersvrijheid en voldoende ruimte is voor culturele en professionele ontwikkeling.

DE NACHTCULTUUR EN HAAR BELANG

De nachtcultuur is het ecosysteem waarin het nachtleven floreert. Dat is veel breder dan alleen uitgaan en is in verband te brengen met sociale, demografische, economische, culturele en beleidsaspecten. De nachtcultuur is nauw verbonden met de dag cultuur; deze lopen in elkaar over en bedienen en versterken elkaar. De ruimte die een stad biedt aan beginnende, experimentele, alternatieve en opkomende cultuur, is bijvoorbeeld gelijk in verband te brengen met de status van het nachtleven in een stad.

Steden die een ruimte creëren voor partijen in de nacht, worden vaak gezien als gastvrij, aantrekkelijk en uniek. De nacht is daardoor geen overlast meer, maar een USP. Het geeft bezoekers reden om naar een stad te komen. De effecten van een goed nachtbeleid zijn niet alleen van belang voor horeca en organisatoren maar werken door naar andere sectoren. Ondernemers profiteren ervan; de nacht zorgt voor meer omzet in de stad.

VISIEPLAN

De doelstellingen en hoe die te behalen zijn vastgelegd in het visieplan.